Stadsherstel Historisch Rotterdam ambassadeur van Rotterdams erfgoed
  • Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

Recent opgeleverd

Restauratie en verbouwing van statig herenhuis — Volledige restauratie en verbouwing Voormalig herenhuis ontworpen door P.G. Buskens, Noord

Na jaren van leegstand heeft Stadsherstel het rijksmonument in 2016 verworven om het te restaureren en weer in oude luister te herstellen. Zo zijn er prachtige stucplafonds met beschilderingen zwaar gehavend tevoorschijn gekomen boven later aangebrachte systeemplafonds. Ook andere bijzondere onderdelen van het interieur van architect Buskens worden hersteld of gereconstrueerd aan de hand van originele tekeningen van Buskens die in het gemeentelijk archief bewaard zijn gebleven.

De souterrain vloer moest helaas vervangen worden doordat de stalen liggers die deze vloer dragen volledig bleken doorgeroest. Daarbij is de historische tegelvloer eerst voorzichtig verwijderd en na het aanbrengen van de nieuwe vloer weer teruggeplaatst. De restauratie is uitgevoerd door aannemer Nico de Bont en diverse gespecialiseerde restaurateurs en leveranciers.